Софийски градски съд реши да удължи с 30 дни срока, в който обвиненият за убийство Димитър Ръжев да остане в психиатричната болница към затвора в Ловеч, за да бъдат направени всички необходими изследвания. 

Очаква се през февруари да стане ясно дали 37-годишният мъж може да носи вина за бруталното убийство на 24-годишната Златена Стоянова. Решението за удължаване на срока за престой в психиатричната болница дойде след становище на вещите лица, които заявиха, че са нужни още изследвания на обвиняечия. 

Пари, секс, наркотици и алкохол: Как се стигна до убийството на Златена и ареста на Димитър? ВИДЕО и СНИМКИКъщата на Ръжев пази спомен от последния запой на двойката

През декември Златена беше намерена убита в хотелска стая в столичния хотел “Рила”. Причините за смъртта е задушаване. Златена била удряна със стъклена бутилка в главата, след което в окото и била забита вилица.

Още преди месец в съдебна зала Ръжев призна вината си като дори сподели, че се радва, че го е направил. По думите му той страда от шизофрения и често смесвал лекарствата си с наркотици и алкохол.

Разбиха къщата на убиеца Ръжев в Брестник, полиция разследва обирНабелязана плячка са били парите, които Димитър е получил след продажбата на имот в селото