Кристиян Бъчваров, известен като „хапещия дилър от Тракия”, е бил нападнат и бит в пловдивския затвор, научи TrafficNews. В момента младият мъж изтърпява ефективно наказание в града под тепетата.

Припомняме, че Бъчваров е осъден за разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамини и марихуана, на обща стойност 361,2 лева; за съпротива при арест и причиняване на леки телесни повреди спрямо трима служители на Пето районно управление. Окръжните магистрати го наказаха с 5 години и 6 месеца затвор, като към тази присъда са добавили и предишното му наказание от 3 години. Така Бъчваров ще лежи 8 години и половина зад решетките.

Дилърът на дрога от Тракия: Наркотиците са подхвърлени от полицаите, отказах да бъда доносникКристиян Бъчваров разказа пред съда, че той е жертвата на побой - лепнаха му 8 години затвор

25-годишният Бъчваров бе арестуван през юли 2018 месец в Тракия, по време на сделка с амфетамин. При опит да бъде задържан, момчето оказало съпротива, започнало да блъска и рита униформените, дори ухапал единия.

В момента той се намира в пловдивския затвор. В неделя по информация от затвора е бил нападнат и пребит от друг лишен от свобода – Орхан. Последният е бил преместен в Пловдив преди два месеца. Той е осъден за убийство, станало в старозагорска област. Лежал е в затвора в града на липите, но след нападение срещу надзирателите е бил преместен.

Орхан е работел в пералното от понеделник до петък.

В неделя Бъчваров е отивал към стационара, за да му бъде дадено лекарство от дежурния санитар. По стълбите обаче, без причина е бил ударен в главата от Орхан и изблъскан на пода. Кристиян е изпаднал в безсъзнание, повикана е била линейка, с която пострадалия бил откаран в Хирургиите.Според очевидци, главата на Кристиян била цялата в кръв и се наложило да го шият.

Интересното в случая е, че в почивният ден, Орхан е бил в пералното. От тук следват и въпросите: Защо е бил там и кой го е пуснал? В извънработно време лишението от свобода, особено тези с тежки наказания, не се допускат до тези помещения. Още повече без знанието на служителите на затвора.

Започната е незабавна проверка по случая. Според наши източници, Орхан е нямал повод за нападението, а запознато твърдят, че същият имал ментални проблеми.