Тридесет и трима от задържаните 60 души в село Розино са криминално проявени. Това съобщи на брифинг директорът на ОД на МВР Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. Припомняме, че акцията в карловското село се проведе снощи, като бе белязана и от сблъсък между две ромски фамилии. Един от враждуващите младежи бил задържан, след като потрошил част от имуществото на свои комшии.

Припомняме, че акцията по противодействие на битовата престъпност стартира около 19:30 часа снощи.  По разпореждане на директора на пловдивската полиция Йордан Рогачев са били проверени 42 адреса, 106 души и 26 МПС.

Намерени са оръжия със заличени номера, като тази сутрин е намерено и четвърто нерегистрирано огнестрелно оръжие. Намерени са и акцизни стоки без бандерол. Именно незаконно притежаваните предмети станали причина за арестите на по-голямата част от задържаните. Съставени са 16 акта по закона за българските лични документи и един по Закона за горите. Към момента се работи със задържаните, а на територията на РУ-Карлово все още има около 30 задържани. 

Както TrafficNews.bg вече съобщи, са образувани досъдебни производства срещу Ангел Сребров, Иван Сребров, Салко Сребров, Стефан Пиронков, Исус Йорданов и Радка Йорданова. Започнато е бързо производство и срещу непълнолетния Гечо който също е задържан в Карлово. Иззети са 300 къса саморъчно направени цигари и 700 гр. нарязан тютюн без бандерол от дома на Еленка Ангелова. В районното управление в Карлово са отведени 60 лица, от които 33 криминално проявени. Намерено е и е иззето огнестрелно оръжие- Гладкоцевна ловна пушка, успоредка, 12 кал. неустановена марка и модел, без номера и два патрона,  ловна пушка с надпис GULSAN , кал.12 без боеприпаси, ловна пушка надцевка, 12 калибър без регистрационни номера и без боеприпаси.

"Поводът за специализираната полицейска операция не е хулиганската проява. Това е планирана акция на прокуратурата и полицията. Тези акции ще продължат не само на територията на Община Карлово, но и на територията на Пловдивска област", каза пред журналисти Рогачев. 

Ден преди акцията директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев е изпратил писмо до кмета на Карлово Емил Кабаиванов във връзка с незаконните къщи в селата Розино и Христо Даново. Очаква се предписание от градоначалника, за да започне събарянето на незаконните постройки в района.

Предстои проверка от РДНСК във връзка с незаконните постройки. Предстои прокуратурата да прецени дали да удължи мерките за неотклонение на арестуваните до 72 часа.