Изминаха точно три години откакто Димитър Ръжев от пловдивското село Брестник уби по изключително жесток начин 24-годината Златена в столичния хотел Рила.

Както TrafficNews съобщи, младата жена бе открита удушена, с травми по главата и забита в окото вилица на 17 декември 2018 година. Столичните криминалисти задържаха приятеля й Димитър Ръжев, който е криминално проявен - има регистрация за грабеж и притежание на фалшиви пари. Не е лежал обаче в затвора. 
След ареста стана ясно, мъжът страда от шизофрения, която се е отключила в детството му. Ръжев е от пловдивското село Брестник. Разведен с две деца.

Седмица след зверството той бе изправен пред съда, където му бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Още тогава Ръжев призна вина. 

Ръжев без капка угризение: Радвам се, че я убих

 

Какво се случи обаче през тези 28 месеца?

След множество експертизи и изследвания, психолози и психиатри излязоха със становище, че Димитър не е вменяем. От прокуратурата прекратиха наказателното производство спрямо Ръжев. Той не може да носи наказателна отговорност. В Ловеч е била изготвена експертиза от трима психолози, чието заключение е, че по време на убийството, шизофренията на Ръжев се е отключила.

В момента 33-годишният мъж се намира в лечебното заведение в Ловеч, от където може да не излезе до края на живота си.

Междувременно почерненото семейство на Златена не спира да мисли за нея и да тъгува. Майка й всеки месец отброява изминалите дни от кончината на детето си и да ридае сама в тинмите часове на вечерта.

И днес Гергана не спира да плаче. Тя отново почете дъщеря си.

„Няма такива думи с които да опиша колко много боли и колко много те обичам!До болка ми липсва и твоята обич!Всеки ден те чакаме да се завърнеш в осиротелия ни дом но теб те няма!Мъката и самотата ме убиват и боли,страшно много боли!”, пише почернената майка в социалните мрежи.

Тя все още обвинява институциите, които е трябвало да вземат по-рано мерки около лечението на Димитър.

Още за убийството в хотел Рила може да видите ТУК: 

Пари, секс, наркотици и алкохол: Как се стигна до убийството на Златена и ареста на Димитър? ВИДЕО и СНИМКИ

 

Убиецът от хотел "Рила" – невменяем! Майката на Златена: Не мога да прежаля детето си, искам затвор за Ръжев