Трафикантът на мигранти, опитал да подкупи полицаи край Пловдив, остава за постоянно зад решетките. Това реши преди минути Апелативен съд. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Припомняме, че 48-годишният управлявал лека кола Мерцедес. Преди ден той бил спрян за рутинна проверка на магистрала „Тракия”, за отбивката за Цалапица. Униформените го поканили да слезе от колата и да отиде до патруката с всичките си документи. . Поставил същите на багажника на полицейската кола и между тях сложил 400 лева, за да не му бъде извършена проверка.

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. 48-годишният е бил задържан. При извършена проверка в багажното отделение на лекия автомобил „Мерцедес“ са били открити трима чужденци без документи за самоличност.

Установено е, че те са граждани на Сирия - двама от тях младежи на 16 години и момче на 12 години. Пътували в посока към София. Настанени са в Миграционен център. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.  

Спрямо мъжа са повдигнати две обвинения – трафик на мигранти и опит да подкупи длъжностни лица.

Трафикант опита да подкупи полицаи край Пловдив, откриха в колата му трима мигрантиЧакат го до 10 години затвор

Апелативните магистрати прецениха, че има достатъчно доказателства за обосновано подозрение в голяма степен на съпричастност на мъжа и към двете престъпления, в които е обвинен. Съдът взе под внимание, че 48-годишният е осъждан за контрабанда от съда в Букурещ на лишаване от свобода, което наказание е изтърпял в България преди няколко години. Поради това прецени, че при по-лека мярка за неотклонение има опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.