Мъж опита да подкупи полицай, за да не го проверяват. Междувременно той прекарвам незаконно мигранти.

48-годишният управлявал лека кола Мерцедес. Преди ден той бил спрян за рутинна проверка на магистрала „Тракия”, за отбивката за Цалапица. Униформените го поканили да слезе от колата и да отиде до патруката с всичките си документи. . Поставил същите на багажника на полицейската кола и между тях сложил 400 лева, за да не му бъде извършена проверка.

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. 48-годишният е бил задържан. При извършена проверка в багажното отделение на лекия автомобил „Мерцедес“ са били открити трима чужденци без документи за самоличност.

Установено е, че те са граждани на Сирия - двама от тях младежи на 16 години и момче на 12 години. Пътували в посока към София. Настанени са в Миграционен център. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.  

Спрямо мъжа са повдигнати две обвинения – трафик на мигранти и опит да подкупи длъжностни лица.

Наказанието, предвидено от закона по първото повдигнато обвинение е до 10 г. лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева, а по второто - лишаване от свобода от 1 до 6 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лева.