Поредна акция срещу забранените вещи и вещества в пловдивския затвор се е провела в петък, научи TrafficNews.bg

През първите часове на последния работен ден е постъпила информация за наличието на телефони и дрога в една от килиите. В стая номер осем нахълтали надзиратели, а след щателен обиск открили няколко телефона, хероин на дози и банкноти по 20 и 50 лева.

По думите на наши източници, килията се обитава от двама небезизвестни дилъра – Полковника и Такатака, които снабдявали лишените от свобода с дрога. Те въртели успешно търговията със забранени субстанции повече от половин година.

Припомняме, че в началото на ноември канал за внос на незаконни вещи  а вероятно и вещества/ бе пресечен при акция зад решетките. Жена от ромски произход внесе чанта, в която имало телефон и зарядно, в делничен ден. Тя е била за затворник с прякор Лъки. Торбата е била приета, макар да е забрано, със съгласието на командира Светлозар Андонов.

Незабавно бе започната проверка срещу него, както и срещу главен надзирател Тодор Илиев. Двамата униформени се разследват и за други случаи на внос на забранени предмети и вещества. Освен с уволнение те може да получат и други законови наказания.

Пресякоха канал за внос на забранени вещи с участието на надзиратели в затвора в ПловдивЗапочнала е дисциплинарна проверка срещу служителите

По време на проверката изплуваха още имена на надзиратели, ставали част от канала.

Според служители от охраната всяка седмица в затвора се вкарват по десетина килограма тесто, което затворник - баничар превръщал в баници и тутманици, част от които се връщали като "благодарност" към служителите , "пропуснали" тестото. Заедно с тестото обаче влизали също така бутилки алкохол и забранени вещества. 

Отстраниха от работа пловдивските надзиратели, допуснали внос на забранени вещи зад решеткитеДисциплинарни наказания заплашват Тодор Илиев и Светлозар Андонов

Още двама пловдивски надзиратели са разследвани за канала за внос на забранени вещи зад решеткитеИзтече срока на проверката срещу Илиев и Андонов