Срещу още двама надзиратели в пловдивския затвор е започната дисциплинарна проверка, научи TrafficNews.bg  Техните имена са замесени в схемата за внос на забранени вещи и вещества в мястото за лишаване от свобода.

Припомняме, че в началото на ноември канал за внос на незаконни вещи  а вероятно и вещества/ бе пресечен при акция зад решетките. Жена от ромски произход внесе чанта, в която имало телефон и зарядно, в делничен ден. Тя е била за затворник с прякор Лъки. Торбата е била приета, макар да е забрано, със съгласието на командира Светлозар Андонов.

Незабавно бе започната проверка срещу него, както и срещу главен надзирател Тодор Илиев. Припомняме, че те са временно отстранени.

Пресякоха канал за внос на забранени вещи с участието на надзиратели в затвора в ПловдивЗапочнала е дисциплинарна проверка срещу служителите

По време на разследването изплуваха имената на още двама служители на пловдивския затвор – Бюлен Бекиров и Стойчо Тодоров. Що се отнася до съпричастността им към канала, тепърва ще се изяснява.

На 20 изтече срока на проверката срещу Илиев и Андонов. В първите работни дни след коледните празници се очаква да пристигнат заповедите за дисциплинарни наказания. Антонов все още се води в болничен, като причината е влошено психическо здраве.

Двамата униформени се разследват и за други случаи на внос на забранени предмети и вещества. Освен с уволнение те може да получат и други законови наказания.

Отстраниха от работа пловдивските надзиратели, допуснали внос на забранени вещи зад решеткитеДисциплинарни наказания заплашват Тодор Илиев и Светлозар Андонов