Осъдиха 34-годишен мъж на 5 г. и 4 м. строг затвор заради палеж на сграда и автомобил. Той е признат за виновен за това, че на 08 юни 2023 г. в с. Карабунар, обл. Пазарджик, в рамките на половин час, на два пъти, в условията на продължавано престъпление, запалил чуждо имущество на значителна стойност – жилищна сграда, собственост на жена, и лек автомобил, марка „Лексус“, собственост на други мъж и жена - семейство, като общата стойност на щетите е в размер на 25 429 лв.

Пожарът е представлявал опасност за живота на три лица и е можело да се разпростре и върху други имоти със значителна стойност. При първия палеж е съществувала реална опасност за живота на спящите в жилищната сграда три лица – майка и двете ѝ малолетни дъщери, а при палежа на лекия автомобил, който е изгорял напълно, огънят е можело да се разпространи и върху жилището на пострадалите. Причината за извършените палежи са влошени междуличностни отношения с пострадалата жена, която е била собственик на запалената жилищна сграда - къща. 

Окръжен съд-Пазарджик е наложил на мъжа наказание от 5 години и 4 месеца лишаване от свобода, които следва да изтърпи при първоначален „строг“ режим в затвор.

Съдебният акт не е окончателен и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.