Синът на актрисата Аня Пенчева – Ангел Караньотов и неговата приятелка Ива Русинова се забъркаха в среднощен екшън на летището край Сапарева баня. Свидетели са станали 15-ина мотористи и десетина автомобилисти. Компанията се забавлявала с нощно каране на летището, съобщава struma.bg.

Най-атрактивната жена дрифт пилот в България Ива Русинова шофирала в неделя срещу понеделник около 23,00 ч.  със своя приятелка, при което влязла в скандал с 38-годишния бизнесмен Ахмед Шерифов Ибишев от София.

Именно той е подал сигнал към 22,30 часа, че е бил пребит от десетина биячи с 2 джипа малко след свадата с Ива.

На място пристигнала линейка на Спешен център от курортния град. Лекарският екип открил мъжа да лежи на земята в локва кръв и с рана на главата. Веднага Ибишев е транспортиран в частната болница в Дупница, където след образна диагностика е установено, че е със счупена горна челюст. По спешност е транспортиран за „Пирогов” и е настанен в отделението по лицево-черепна хирургия.

Вчера преди обяд Ива Русинова е забелязана да влиза в РУП – Дупница, най-вероятно да даде показания за нощния екшън.

По-късно тя обясни пред dir.bg, че Ибишев я задявал постоянно във Фейсбук и се опитал да я тормози и на пистата. Ето и нейната версия за екшъна: 

"Бяхме с една приятелка в Сапарева баня, защото там си провеждам разни тестове на пистата. И там до пистата имаше един цигански катун. Говоря за истински катун с изпушени БМВ-та. Та от този катун хора с колите си засичаха едни мотористи. Имаха си някакви пререкания. Един моторист беше засечен много лошо и щяха да го убият, та той им се развика.

В един момент мотористите тръгнаха на някъде и ние останахме сами с приятелката ми. И той дойде и започна да ми говори: "Е сега да ме видиш кой съм, че във Фейсбук не отговаряш..."

Аз му казах, че не се сещам кой е. А той отговори, че сега ще разбера. Каза ми, че здрава няма да остана и започна да ме заплашва. Тръгна си и си отиде при катуна. С приятелката ми се притеснихме, защото бяхме сами. Беше време за обяд и се чудехме, че едната може да отиде да вземе нещо. Но как да се разделим? То няма никой. Мотористите вече се бяха качили нагоре.

Тогава се обадих на моя приятел - Ангел Караньотов. Казах му, че имам още малко работа, но има едни цигани, които ме заплашват и се притеснявам. Не посмяхме нито да отидем да сменим гуми, нито да купим храна. Ангел дойде при мен и си стоеше. Изведнъж дойдоха нови хора, а в това време и мотористите се прибраха. И стана меле. Явно тези, които преди това се бяха разправяли с него, просто му бяха набрали.

Ступаха го и си заминаха. След това от катуна сигурно са викнали полиция, а ние бяхме там и така ни привикаха да даваме показания. В този момент аз и Ангел бяхме хората с по-популярни имена и така се завъртяха нещата около нас", разказа Ива, която на 14 февруари се появи в ефир заедно с Ангел Караньотов, за да се афишират като двойка, въпреки че от две години живеят заедно.

Пребитият Ахмед Ибишев пък  собственик на две фирми и съдружник в трета.

По случая работи РУП – Дупница. Уведомена е и Районната прокуратура в Дупница. Издирват се биячите на бизнесмена и се уточнява кой ги е извикал и им е наредил наказателната акция.

На летището в Сапарева баня по всяко време на денонощието от години се правят гонки и дрифтове с леки автомобили и мотори.