Столични автоапаши са изненадали неприятно собственик на мерцедес, който слязъл за минута да си купи цигари. Фаталната грешка на шофьора била, че оставил колата с работещ двигател. Това улеснило крадеца, който подкарал с мръсна газ оставения без надзор  Mercedes ML 320 CDi 4 matic.

Инцидентът станал рано сутринта около 7,45 часа на 9 декември на улица „Траян Танев” в столичния квартал „Суходол”, в момент когато имало доста свидетели на дръзката кражба.

 От полицията обясняват, че подобни случай на откраднати автомобили, оставени с работещ двигател, зачестяват през зимата.

Автоапашите устройват засади и пред детски градини и училища, където родители често не заключват колата, защото отиват само да оставят децата си. 

Автомафията в София е била доста активна по време на студенския празник и часовете след него, научи TrafficNews.  Джип „Порше Кайен” е изчезнал в нощта срещу 9 декември от улица „Братя Чакринг” в друг столичен квартал „Витоша”, близо до „Симеоновско шосе”.  Колата е собственост на столична компания. От паркинга на Ринг Мол пък е задигнат "Рейндж Ровър" на австрийски бизнесмен.