Александър Господинов- Доктора , който в сряда беше арестуван за притежание на голямо количество наркотици, остава в ареста.

Днес  той се изправи за пореден път пред съда в Пловдив , за да му бъде взета мярка за неотклонение. Според  доказателствата , които са представени след обиските, в дома му са открити над 5 кг наркотици. Голямото количество наркотични вещества са били заровени в околността на къщата на майка му  в село Цалапица. Другата част от наркотиците са държани в мазето на блока, в който живее Господинов .

Арестуваха Сашо Доктора с голямо количество "затворническа" дрогаСтарият познайник на криминалистите, снабдявал обитателите на пловдивския затвор с бонзай

Защитникът на обвиняемия изиска мярка задържане под домашен арест, докато се установи какво е неговото участие в престъплението и се прегледат и останалите доказателства  по делото. Според  адвоката,  домашният арест е приравнен с мярката за задържане под стража и Господинов не би  могъл  да се укрие на друг адрес извън пределите на града .Обвиняемият е живеел в Пловдив,  защото е има кабинет по стоматология , в който е приемал клиенти.  

Пловдивският окръжен съд уважи искането на Окръжна прокуратура и взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Господинов.  Доказателствата и експертизите по делото, събрани на този етап, показват, че Господинов е автор на извършеното престъпление.  Негова съучастничка била приятелката му Мая , която чака дете от него. 

Наказанието му може да бъде от 5 до 15 години лишаване от свобода за тежко умишлено престъпление. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив .

Припомняме, че  Доктора беше разследван от служителите на пловдивската Криминална полиция и за трафик на наркотици в затвора. Затворници разказаха за изобретения иновативен подход за внос на забранените субстанции, а именно с дрон , който е забелязан да спуска кутии пълни с дрога .