Александър Господинов - Доктора е арестуван вчера с голямо количество наркотици, научи TrafficNews. При обиска в дома му, в село близо до Пловдив, служителите на пловдивската Криминална полиция са открили над 4 килограма от "затворническата" дрога - бонзай, близо 2 кг амфетамини и метамфетамини. 

Сашо Доктора е на свобода от близо година. Той бе освододен от затвора предсрочно за добро поведение. Господинов бе арестуван през декември 2018 година заедно с Илиян Сарийски – Жабата и Цветан Кюркчиев - Тъпото броени дни след палежа на автомобила на началника на затвора Божил Иванов. Те бяха обвинени и за палежа на колата на коменданта на затвора Стефан Николов. Жабата и Доктора имаха обвинения като подбудители, а Кюркчийски - като извършител на палежите. Спрямо Тъпото и Доктора бяха повдигнати и обвинения за притежание на наркотици в голям размер. И тримата бяха признати за виновни по така повдигнатите им обвинения, като Господинов получи на последна инстанция 3 години и половина ефективно наказавие.

Сашо Доктора е с дебело криминално досие. Неведнъж е бил обитател на затвора. Лежал за палежи и за трафик на дрога. Името на Господинов се спряга зад решетките като основен дистрибутор на дрога, в частност на бонзай. Наши източници разказаха специално за медията ни, че и след напускането на затвора, Доктора бил основен играч на наркопазара.

Той продължавал да снабдява затворниците с бонзай. По непотвърнена информация Господинов е забъркан в нов канал за трафик на наркотици. Затворници твърдят, че Доктора е изобретил иновативен подход за внос на забранените субстанции, а именно по въздух. 

На 1 срещу 2 ноември м.г, около 1 часа през нощта над затвора е бил засечен дрон. Машината спуснала кутия от цигари Малборо, пълна с дрога. Ден по -късно става ясно, че наркотикът е бонзай. На следващия ден отново е имало опит за пренос на дрога, но пратката е паднала на покрива на сградата на бул. "Александър Стамболийски". От тогава тече мащабно разследване ва Криминална полиция.

Медията ни научи още, че след затвора Господинов се е отдал на земеделие. Пой отглеждал в двора си в Царацово босилек. Наши източници разказват, че Доктора е отглеждал разстението, тъй като от него се прави заготовка за паста за бонзай. 

Доктора и Тъпото искат възобновяване делото за палежите на затворническите шефове в ПловдивДвамата са подали жалби за несправедливо наказание