Александър Господинов- Доктора , който беше арестуван за опит да достави с дрон бонзай в затвора, застана днес пред Темида. Пред прокуратурата обвиняемият призна вината си и декларира, че се отказва от разглеждане на делото срещу него по общия ред, като сключи споразумение и прие да търпи наложеното наказание от 4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, както и глоба в размер на 15 000 лева.

Припомняме, че Доктора бе признат за виновен  за това, че в периода от 2 ноември 2021 г. до 14/15 февруари 2022 г. в Пловдив и в село Цалапица е държал с цел разпространение различни видове наркотични вещества- амфетамин, хероин, марихуана, МДМА екстази и други. Откритата дрога е била  над 5 кг. , като е била заровена в околността на къщата на майка му  в селото, а другата част от наркотиците са държани в мазето на блока, в който живее Господинов .

Арестуваха Сашо Доктора с голямо количество "затворническа" дрогаСтарият познайник на криминалистите, снабдявал обитателите на пловдивския затвор с бонзай

Обвиняемият беше разследван от служителите на пловдивската Криминална полиция и за трафик на наркотици в затвора. Затворници разказаха за изобретения иновативен подход за внос на забранените субстанции, а именно с дрон , който е забелязан да спуска кутии пълни с дрога .