29-годишната дъщеря на най-известния анестезиолог-реаниматор в Бургаска област – д-р Йордан Томов, който спаси десетки животи от ранените в атентата на Летище-Бургас през юли 2013 година, се самоуби драматично в дома им. Това съобщи източник от разследването пред Флагман.бг. Трагедията е страшна, тъй като става въпрос за млада жена, изпаднала в тежка депресия вследствие на любовна мъка.

Дъщерята на д-р Томов била в детската стая в апартамента им, когато около 15 часа днес проехтял изстрел от пистолета на доктора. Той бил в съседната стая, хукнал веднага, но намерил момичето си в безпомощно състояние, с рана в главата, издъхнала е в ръцете му.

Младата жена е завършила висше образование в София – специалност „Икономика”, с отличие. Имала е приятел, с когото смятали да сключват брак. Не е ясно какво точно е отключило мъката в душата й, но от 4 месеца се налагало да взема антидепресанти. Напоследък, според родителите, тя била в стабилно състояние и смятали, че мъката й към любимия е отшумяла и че е приела раздялата. Явно са се лъгали. Оставила е предсмъртно писмо, в което обяснява причините.

Д-р Томов е бивш военен офицер, пенсиониран от Военна болница, след което започва работа в МБАЛ- Бургас. Пистолетът му е законно притежаван - като военен. Веднага след атентата през 2103 година премиерът Бойко Борисов и посланикът на Израел Шаул Камиса Раз отличиха лекарите, които са положили най-много усилия за спасяване на пострадалите. С най-голямо признание бе почетен именно д-р Томов, за когото Борисов възкликна в залата:

„Къде е оня якият касапин”, шегувайки се с външния му вид. Докторът често е наричан от колегите си Данчо Майтапа заради прекрасния нрав, въпреки огромната му фигура. За ирония на съдбата Бойко Борисов връчи на доктора като награда ловна пушка, тъй като имал слабост към оръжията.

TrafficNews.bg