Четирима души са загинали в пожари от началото на годината на територията на Пловдив и областта. За този период са пострадали тежко още трима. Според плашещата статистика интензивно расте броя на инцидентите, завършили със смъртен случай.

Направена съпоставка с миналата година показва, че жертвите на огнените стихии са били 9, а пострадалите над 30.  

От Пожарната в града под тепетата съобщиха още, че най-честата причина за подобни инциденти е небрежност при боравене с огън. На второ място са старите и компроментирани уреди. От службата излязоха и с профил на най-честите жертви на пожар. Това са самотни хора, някои от които трудноподвижни.

Пример за това е инцидент от изминалата седмица. Мъж загина в дома си в село Скутаре. Огнеборците намерили тялото на жертвата в леглото му, като пожарът е тръгнал от цигара, с която той е легнал.

Мъжът вероятно е починал от задушаване при тръгването на огъня. Той бил отшелник и често прекалявал с алкохола.

Починалият мъж от Скутаре заспал с цигара в леглото33-годишният мъж бил отшелник, често прекалявал с алкохола

При идентични обстоятелства е починал и 28-годишният мъж от село Драгомир. Пожарът е  възникнал на втори етаж на къщата, обитавана от загиналия.

28-годишнен мъж загина при пожар в дома си край ПловдивОгънят е избухнал в село Драгомир

В края на януари 62-годишен мъж загина при пожар в дома си в пловдивското село Цалапица.  В горящата къща огнеборците намерили трупа на човека, който е бил инвалид и не е успял да се спаси от пламъците.

Пожар в Цалапица! 62-годишен мъж загинаМъжът е бил инвалид и не е успял да излезе от дома си

Първите дни на годината също бяха белязани с трагичен инцидент. При огнена стихия, причинена от изтичане на газ от бутилка, загина 54-годишният Асен. Той бе открит в административната сграда в Централни гробища.

Огнеборците са открили Асен на земята. Тялото било сериозно обгоряло. Най-вероятно е починал от вдишаната газ.

Загиналият в пожар Асен издържал цялото семейство, оставя жена и двама сина СНИМКИСъседи и близки не вярват сам да е внесъл газовата бутилка в подземието