Окръжен съд върна в ареста собственика на  пловдивския еротичнен  бар "Силикон" Димитър Донов, управителя на заведението Николай Димитров и Алит Алит от Варна, за който се твърди, че е извършвал сводническа дейност. Днес тримата отново застанаха пред съда, след като обвинението обжалва решението на Районен съд, който ги освободи под гаранция в размер на 5000 лева.  Пледоариите на адвокатите на тримата приключиха преди минути.

Обвиненията срещу тях са за склоняване към проституция - блудствени действия и съвкупление с користна цел на лица от женски пол, които вероятно са работили в нощния бар. 

Тримата бяха арестувани при зрелищна акция на пловдивската полиция в обекта посред "разгорещен" купон. Гостите и персонала на бара бяха натръшкани на земята. Самият Донов е категоричен, че обвиненията са скалъпени, а операцията е поръчка на конкуренти в бизнеса. 

Делото за мерките им за неотклонение бе разгледано при закрити врати, заради интимни подробности - сексуалният живот на техни служителки танцьорки, за които се твърди, че са били склонявани да проституират. Според данни от дознанието в заведението се е развивал успешен бизнес с платена любов. Твърди се още, че помещения от заведението са били предоставяни за отдаване на сексуслуги срещу заплащане. Работното обвинение включва и набиране на жени за разврат. 

Проституция! Показаха зрелищни кадри от арестите в еротичен бар в ПловдивПрокуратурата и полицията разследват бизнес с платена любов