Георги Семреджиев получи 20 години затвор, реши Софийският градски съд днес. Той е осъден по общо 5 обвинения.

Семерджиев беше признат за виновен за това, че около 23.00 ч. на 5 юли миналата година в района на бул. "Черни връх" в София е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице. За това обвинение получи 16 години затвор. 

Семерджиев е признат за виновен по още 4 обвинения обвинения:

- На 10 юни, 2022 г., около 22.40 ч. е шофирал в „Студентски град” под въздействие на дрога. За това престъпление е осъден на 2,6 години затвор и глоба от 1300 лв..

- На 10 юни 2022 г. показал фалшив документ от Швейцария за управление на автомобил, за което получава 5 години лишаване от свобода.

- За шофиране с фалшиви регистрационни номера получава 11 месеца затвор.

- За притежание на наркотично вещество е осъден на 3 години затвор и глоба 7000 лв.

Присъдата подлежи на обжалване. Последните думи на Семерджиев пред съда бяха "Моля да бъда оправдан. Не съм управлявал колата". Адвокатът на Семерджиев атакува тезата, че е доказано, че подзащитният му е управлявал мощния джип в момента на катастрофата. Той иска клиентът му да бъде оправдан за инцидента, при който загинаха две млади момичета.

Прокуратурата поиска 22,5 години затвор за Георги Семерджиев

Прокуратурата поиска наказание от общо 22 години и половина затвор за Георги Семерджиев. За шофиране след употреба на наркотици, използване на фалшива шофьорска книжка, причиняване на смърт на две млади жени при катастрофа и притежание на наркотици, както използване на фалшиви регистрационни номера, прокуратурата поиска максималното по закон наказание 15 години на Георги Семерджиев.

Държавното обвинение поиска още наказанието да се изпълнява при първоначален строг режим и да бъде допълнително увеличено с 1/2 поради особена високата обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършените престъпления.

Адвокат: Показанията на Семерджиев са лошо изградена стратегияВещите лица доказват кой е шофирал, заяви Димитров

Разноските по делото на МВР са 37 296 лева и прокуратурата поиска те да бъдат платени от Семерджиев.

Семерджиев: Правихме тест драйв в нощта на катастрофа, не бях аз зад воланаПред съда, бившият футболист заяви, че не помни нищо от фаталната нощ