Една година затвор и 2 000 лева глоба получи рецидивистът Минко Узунов, който преди половин година бе заловен да шофира под въздействието на амфетамин и след гонка в пловдивски квартал. В БМВ-то му бяха открити и два вида наркотици, а в допълнение и с цел да осуети задържането си бе нападнал и полицейски служители. Заради едно от престъпленията му бяха отнети и шофьорските права.

На днешното заседание в Пловдивския районен съд обвиняемият отговаряше пред магистратите за четири обвинения. За това, че е шофирал под въздействието на амфетамин, за държане на наркотици, за осуетяване на полицейска проверка и за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служители. Той напълно призна вината си пред магистратите и  сключи споразумение с прокуратурата, а заради предходните му осъждания Узунов ще търпи ефективна присъда.

Целта ми е да излязла възможно най-бързо от затвора, защото няма работа. На прага съм да си създам семейство и да работя нещо нормално, ” заяви обвиняемият, след като зададе въпрос на съда дали режимът му на присъдата може да бъде по-лек. Това негово желание обаче не бе прието от магистратите.

В предходен материал TrafficNews съобщи, че Узунов е бил осъждан с влязла в сила присъда през 2015 г. от една година лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, отново за държане на наркотични вещества. По нея той е бил обявен за издирване с Европейска заповед за арест, като е бил открит в Румъния и върнат в България през 2018 г., където е излежал наказанието си.

Арестът му в Пловдив се състоя на 26 май 2023 г.  Сутринта мъжът шофирал лек автомобил БМВ, по бул. „Освобождение“ в Пловдив. Полицейски патрулен автомобил му подал сигнал да спре, но той не се подчинил на разпореждането и се отправил към близките блокове в ЖР „Тракия“, като успял да избяга.

По-късно се върнал до автомобила си и отново потеглил с него, след което спрял и седнал на пейка в междублоково пространство, където бил намерен от служителите на МВР. Те поискали документите му за самоличност, но той оказал съпротива и отправил заплахи към органите на реда и семействата им.

При извършените действия бе намерено малко количество амфетамин в пакетче, както и ново психотропно вещество и той е бил задържан.

Наказанието не може да се обжалва и влиза в сила от този момент.

След гонка и заплахи срещу полицаи: Заловиха мъж с амфетамин и нов вид наркотик в ПловдивМъжът е лежал в затвора за наркоразпространение, след като е бил заловен в Румъния с Европейска заповед за арест