Заловиха мъж с два вида наркотици в след гонка из Пловдив в петък вечер. По искане на Районната прокуратура под тепетата, съдът го е оставил в ареста.

По делото е установено, че на 26 май 2023 г. сутринта мъжът шофирал лек автомобил БМВ, по бул. „Освобождение“ в Пловдив. Полицейски патрулен автомобил му подал сигнал да спре, но той не се подчинил на разпореждането и се отправил към близките блокове в ж.р. „Тракия“, като успял да избяга.

По-късно се върнал до автомобила си и отново потеглил с него, след което спрял и седнал на пейка в междублоково пространство, където бил намерен от служителите на МВР. Те поискали документите му за самоличност, но той оказал съпротива и отправил заплахи към органите на реда и семействата им.

При извършените действия е намерено малко количество амфетамин в пакетче, както и ново психотропно вещество, което предстои да бъде изследвано допълнително. Той  е бил задържан.

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишния мъж с инициали М.У. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 26.05.2023 г. в гр. Пловдив без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – малко количество амфетамин и е обвинен и за това, че противозаконно е пречил на орган на властта – полицейски служители от ОД на МВР-Пловдив, да изпълнят задълженията си по охрана на обществения ред и осигуряване безопасността на движението по пътищата.

Мъжът е осъждан с влязла в сила присъда през 2015 г. от една година лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим  за държане на наркотични вещества. По нея той е бил обявен за издирване с Европейска заповед за арест, като е бил открит в Румъния и върнат в България през 2018 г., където е излежал наказанието си.

Определението на Районен съд-Пловдив подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.