Двама рецидивисти ще застанат пред съда, след серия кражби. 36-годишният Асен Попов от Първомай е арестуван след като  обрал баничарница на ул. „Отец Паисий“. се насочил към касата с оборота. Продавачката се опитала да го отстрани, но той я ударил в главата. След това грабнал монетника с парите и избягал. На 26 август 2015 г. е бил задържан  в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. Разпитан в хода на досъдебното производство се е признал за виновен. Попов е с взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Той е осъждан 17 пъти предимно за кражби, както и за противозаконно отнемане на моторно превозно средство и за грабеж. Излязъл е от затвора през август 2013 г.

"Колегата" му от Пловдив  Красимир Янков /33 г./  отива на съд за грабеж на тийнейджър в центъра. Престъплението  сатанало на 25 август. Янков  седнал на пейка до пострадалия и издърпал телефона от ръцете му в момент, докато го питал колко е часа. След това продал мобилния телефон в циганската махала. В последствие телефонът е открит и върнат на момчето. 

 Янков е осъждан 14 пъти за различни престъпления – кражби, грабежи и др. Излязъл е от затвора през март 2014 г. От септември 2015 г. е с постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”, взета от Окръжен съд-Пловдив.  

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които двамата са обвинени, е лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съдебни заседания по двете дела.

TrafficNewS.bg