Разбивачът на банкомати Евгени Недялков бил хванат само с 600 лева в джоба си. Той бил арестуван в Бургас без да се съпротивлява, докато съучастникът му духнал с парите в Турция. Последният все още не е задържан, макар да е установен кой е и къде се намира в момента.

Припомняме, че Евгени Недялков, който е студент по право в Юридическия факултет на университета в Комрад, от девет месеца е ареста под тепетата.

Той е с повдигнато обвинение за взривяването на двете устройства с цел грабеж на обща сума от 292 880 лева, като деянието е извършено с умисъл и в съучастие с друго лице от Украйна.

Двамата са извършили обира на банкомата в София, два дни преди удара в Пловдив. Използвали са същите способи, както и същата кола, чиито номера са били крадени и сменяни.

Евгени го грози затвор до 20 години, коментира пред медиите защитникът му – Светлана Паскалева. Тя подробно разказа за житейския път на 22-годишния молдовец, като го описа като скромно и интелигентно момче.

„Всяко престъпление има и чисто човешка страна. Евгени е расъл в многодетно семейство с тежка съдба, без баща. Майка му от 20 години е домашна помощница в различни семейства в Турция. Децата са били отглеждани от бабата и дядото в много беден район. Момчето все пак е успяло да запише право в университет, задочно, за да работи. Евгени е ходил да работи при майка си преди идването си в България, във фабрика за мебели. Не мога да кажа дали е бил подлъган да извърши престъплението, за което е привлечен като обвиняем, но признава вината си”, разказа адвокат Паскалева.

Тя поиска в разпоредителното заседание днес, делото да се гледа по съкратената процедура. Защитата поиска още да се изиска справка, дали откраднатите пари от банкомата в Пловдив са били застраховани и дали премията е изплатена.

„Поисках още миналата година от прокуратурата да провери това обстоятелство, дали откраднатата сума пари е била застрахована и ако е дали обезщетението е изплатено. Ако след справката, поискана от мен се потвърди, то тогава по закон гражданският иск ще бъде отхвърлен, като неоснователен. Пострадалият -банка ДСК, който фигурира в диспозитива на обвинителния акт е репариран за понесените имуществени вреди”, заяви адвокат Паскалева. Тя добави, че гражданският иск е за сума от 214 хиляди лева.

У клиентът й са били намерени само 600 лева, а останалата сума обърната в чужда валута и изнесена извън граница.

В средата на май месец Недялков отново ще се изправи пред магистратите от Окръжен съд – Пловдив. Тогава той ще даде обяснения за престъпленията и ще получи присъда. До тогава 22-годишният молдовец ще остане в ареста под тепетата.

Самопризнания! Разбивачът на банкомати Евгени се призна за виновенАдвокатът му поиска справка за парите, откраднати от банката в Пловдив

Ударно! Липсват близо 200 бона от взривения банкомат на ДСК в ПловдивПодозират бандата, взривила банкомата в Люлин преди 2 дни