Съдът наложи мярка "парична гаранция" в размер за 500 лева на 43-годишния Ганчо Ганчев, който разби прозореца на товарен бус и рани шофьора му в Пловди. В началото на делото съдът допусна за разпит свидетел, който е работодател на обвиняемия. Той заяви, че Ганчев работи над 10 години във фирмата му за търговия с хигиенно оборудване и е бил повишен в търговски представител. “Ганчо всекидневно пътува в неговия район, среща се с клиенти, комуникира за доставки. Той е идеален служител и човек. Хората като него са изключителна рядкост. Постоянно е на път , аз лично не знам дали е имал най-малко провинение на пътя. Винаги неговите клиенти го хвалят”, заяви свидетелят.

Според прокурор Димитър Пехливанов, обвиняемият е препречил пътя на пострадалия с цел да се саморазправя. По думи на държавното обвинение Ганчев започнал да удря бясно по предното ляво стъкло на микробуса, което се счупило и полетелите стъкла, причинили леката телесна повреда на пострадалия Артур. Прокурорът обаче изтъкна и добри качества на Ганчо Ганчев, а именно, че той няма нарушения на пътищата, не е осъждан. 

След пледоариите на прокурор Пехливанов, защитата на обвиняемия адвокат Кирил Николов заяви, че за толкова години по съдебните зали рядко е чувал такъв компетентен коментар от държавното обвинение. “Ганчо трябва да бъде наказан и трябва да бъде пред съда , за да се вразуми , но чрез него нека да се покаже на всички, че така не може да се постъпва,” заяви адвокатът. По думите му, пострадалото момче е нарушител на закона и е предприел маневра, която е можела да предизвика ПТП. В тази връзка адвокат Николов заяви: “В нашето общество се насади едно отчаяние от това , че всеки може да прави каквото си иска и никой не може да разчита на това, че нарушителят ще бъде санкциониран”. 

По думите на юриста, пострадалият тръгнал да изпреварва от дясната страна, защото Ганчо се движел много бавно. Артур е предприел изпреварването и се е ударил в ограда, с което е създал предпоставка за ПТП. По думите на Николов, подзащитният Ганчо му е накипяло от всички нарушения по пътищата и отишъл да му тропа на прозореца, а той се счупил. “Ганчо е виновен, ние сме готови още след един час да сключим споразумение по повод на неговото нарушение”, завърши адвокат Кирил Николов.

След изслушване на страните Районен съд- Пловдив не се съгласи с това, че трябва да бъде взета най-тежката мярка спрямо Ганчо Ганев. Магистратите заявиха, че е имало престъпно поведение от страна на обвиняемия, но не до такава степен, че да се наблюдава завишена степен на обществена опасност. Така съдия Зорница Тухчиева взе мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер от 500 лева, предвид добрите характеристични данни на мъжа.

Доведоха с белезници в съда мъжа, разбил стъклото на бус след изпреварване