Окръжна прокуратура-Пловдив предаде на съд за умишлено убийство Николай Христов, застрелял хладнокръвно трима души в село Рогош.
Спрямо 40-годишният мъж е внесен обвинителен акт за това, че на 6 август 2022г. чрез използване на огнестрелно оръжие-едноцевна, гладкоцевна пушка, умишлено е убил повече от едно лице. Припомняме, че това са роднините му – чичо си Енчо и двама братовчеди - Стефан на 45 години и Веско на 50 години.

В деня на престъплението със същото огнестрелно оръжие Николай е направил опит умишлено да убие 51-годишна жена, която е била ранена и откарана в болница. Христов е предаден на съд и за притежание на огнестрелно оръжие без разрешително. Той е имал едноцевна, гладкоцевна пушка и 24 броя патрони 12-ти калибър.

На 6 август Николай Христов се е прибирал от работа, когато на вратата, пред дома му заварил наредени с метални пръчки, чичо му-Енчо и двамата му братовчеди. Така скандалът за въпросния имот станал по-сериозен, а Николай взел пушката, която притежавал и разстрелял роднините си. Когато паднали на земята, убиецът заредил отново оръжието и стрелял още веднъж по тях. Версията на Николай Христов бе, че се е опитал да защити себе си и дъщеря си, като е бил под афект, заради тормоза, който е търпял години наред от тримата убити мъже. 

Спрямо извършителя на хладнокръвното убийство е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Убиецът от Рогош иска да се прибере вкъщи, бил застрелял роднините си при самозащитаСъдът отново остави зад решетките Николай Христов

Свидетел на тройното убийство в Рогош: Застреля ги пред двора на къщатаОт МВР потвърдиха за задържането на стелеца

Мъж е убил чичо си и братовчедите си в касапницата в РогошВсе още не е ясно дали убиецът е задържан или избягал