Продължава процесът срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Жоро Плъха.

Припомняме, че Апелативен съд – Пловдив върна казуса с убийството на Жоро Джевизов на първа инстанция за повторно разглеждане. Окръжен съд  оправда лекаря по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Медикът обаче бе осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок за притежанието на незаконни боеприпаси.

По време на разпоредителното заседание медикът пожела делото да се гледа по съкратеното съдебно следствие, с разпити на само 5 свидетели. Съдебният състав обаче поряза желанията му и насрочи процесът по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица.

Над 10 са свидетелите, които до този момент са разпитани в процеса. Предстои приемането на експертизите и изслушването на вещите лица.  

Обрат! Разпитват всички свидетели по делото срещу д-р Димитров, съдът го поряза за съкратен процес

Свидетел: Д-р Димитров попита дали мога да изтрия записите от камерите, на тях той бе с пистолет

Междувременно днес прокуратурата ще реши дали да освободи адвокат Ивайло Панов, който нападна продавача на чорапи и талисман на "Капана" Митко или ще поиска от съда налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража”. 

Пенов е обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Оказва се, че продавачът на чорапи не е единствената жертва на въпросния мъж. Okаза, че е бил и жена от общинското предприятие “Чистота” в града.

Пенoв е собственик на заведение "Yellow Dot" в квартал Капана под тепетата, а на 27 май той бе заснет да удря и бута Митко, който в града е познат като амбулантния търговец на чорапи в арт квартала. 

Днес изтичат наложените 72 часа задържане спрямо Пенов, а междувременно от държавното обвинение трябва да преценят дали да го освободят. Ако бъде поискан постоянен арест за адвоката, то той ще се изправи днес пред Районен съд.

Адвокат Ивайло Панов вече е с повдигнато обвинение за нападението над МиткоАгресивният мъж остава в ареста за 72 часа