Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 42-годишния Анегл Гунчев и негов 49-годишен съучастник, след като беше установено, че въртят свръх оборудвана нарколаборатория в Северна промишлена зона зад института по Рибарство и аквакултури.

От държавното обвинение съобщиха, че двамата в съучастие без надлежно разрешително, са отглеждали 852 броя  растения  марихуана, както  и са произвели и държали с цел разпространение близо 2 кг  марихуана  Дейността е извършвана в специално оборудвани стопански постройки в района на бивша басейнова база.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Утре, 29 февруари 2024 г., Окръжна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Както медията ни съобщи полицаите се натъкнали на лабораторията след като неделя сутринта е избухнал пожар в постройка, който е бил забелязан от охраната на обекта. Веднага е бил уведомен собственикът  Гунчев, но той  заявил, че ще загаси пожара сам и не е нужно да бъде викана пожарна. Малко след това обаче огънят се е разпространил в съседно хале и са били повикани огнеборци. Пристигналият екип видял, че има инсталация за производство на марихуана и незабавно била викната полиция.

След като пристигнали, криминалистите се натъкнали на свръх оборудвана лаборатория, обособена със специални лампи и термометри  за отглеждане на растенията.  В една от сградите било намерено  голямо количество суха листна маса, която е била продукция.

Кой е Ангел Гунчев?

Арестуваният Ангел Гунчев е по-големият син на  бизнесмена Кирил Гунчев по прякор Киро Патрона, който е  известен с куп изяви. По думите на  запознати, той бил първият вносител на  енергийната напитка "Редбул" в Пловдив, както и председател на федерацията по водни спортове. Назад във времето Кирил Гунчев обещал да организира водна Формула на Гребна база Пловдив и да  доведе шейхове от Дубай. Гунчев имал и намерение да създаде в Северна промишлена зона квартал за супербогати, но идеите му не били осъществени. 

По-малкият син на фамилията,  имал проблеми с наркотиците, а от прекалената злоупотреба останал инвалид. Преди година обаче, той се самоубил като скочил от прозореца на пловдивска болница. 

Според запознати фамилията имала множество декари земя в района на Северна промишлена зона. По данни на TrafficNews в края на 2023 година рибарникът, превърнат в лаборатория за дрога, бил пуснат за продажба от Частен съдебен изпълнител. Едноличен собственик е арестуваният Ангел Гунчев. Той е съдружник и в редица други фирми с различен предмет на дейност. 

Откритата нарколаборатория в Пловдив- свръх оборудвана, собственост на бизнес фамилия ГунчевиЗадържан е наследникът Ангел Гунчев