Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишният шофьор, който катастрофира и уби таксиметров шофьор на моста на "Адата" на 3 август.

Младежът, е бил пиян, дрогиран и не е имал книжка, а към момента е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при ПТП-то.

Припомняме, че инцидентът е станал около 3.45 ч. на 3 август на кръстовището на бул. „Шести септември“ и моста „Адата“, когато по неясни за момента прични младият мъж блъснал таксиметров автомобил, чийто 60-годишен водач загинал на място.

По време на мелето с виновния водач е имало негов спътник, който също е бил задържан за 24 часа. След това е бил освободен.

Окръжните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства и изследвания с технически средства е установено, че обвиняемият е шофирал пиян/2.10 промила алкохол/, карал е след употреба на хероин и без правоспособност.

От справката е видно, че и друг път е залавян от органите на МВР да кара без правоспособност. За това съдът реши, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на А. Д. към престъплението, в което е обвинен.

Според магистратите няма опасност обвиняемият да се укрие при по-лека мярка за неотклонение, но поради тежестта на престъплението и демонстрираната от мъжа пренебрежителност към спазването на закона, съществува рист да извърши ново престъпление. той ще остане в ареста.

Ако бъде признат за виновен, младежът може да получи присъда от от 3 до 15 години затвор.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд, като ако постъпи протест или жалба, заседанието е насрочено за 13 август от 10 ч. 

Водачът, причинил смъртта на таксиметров шофьор в Пловдив, бил с положителни проби за дрога и алкохолС прокурорска заповед арестът на младия мъж е удължен на 72 часа

Снимката е илюстративна!