23-годишният шофьор, причинил тежката катастрофа в Пловдив, при която загина таксиметров шофьор, бил с положителни проби за алкохол и наркотици. Веднага след инцидента, който стана в 4:00 часа през нощта в събота, младежът е бил изпробван с полеви тест за забранени субстанции. След положителната проба, в болница е взета кръв за химичен анализ. Резултатът обаче все още не е излязъл, научи TrafficNews.

С прокурорска заповед арестът на младия мъж е удължен на 72 часа. Очаква се в средата на седмицата държавното обвинение да поиска мярка за неотклонение спрямо него.

По време на мелето с виновния водач е имало негов спътник, който също е бил задържан за 24 часа. След това е бил освободен.

Както TrafficNews съобщи, инцидентът стана малко преди 04.00 часа сутринта на кръстовището на булевард „6-ти септември“ и моста на Адата. БМВ, управлявано от 23-годишен шофьор, не е спряло на знак „Стоп“ и е блъснало другият автомобил – такси.

Намясто е загинал  60-годишният таксиметров водач.

БМВ уби таксиметров шофьор в ПловдивИнцидентът е станал тази сутрин на бул. „Шести септември” при кръстовището с моста на Адата