Млада жрица на любовта,хващана два пъти да предлага секс срещу пари на Пазарджишко шосе, се размина с наказание. Тя била задържана на пътя до местността „Каламица” докато маха на преминаващите коли с неприлични жестове, подканващи към похот. Органите на реда спрели до нея и й поискали документи за самоличност. Същата нямала и затова била отведена в ареста.

В районното на Стамболийски била установена коя е, като се оказала стара познайница на полицията. Спрямо нея е имало писмено разпореждане, свързано с професията й.

Именно за нарушаване на тази заповед спрямо жрицата на любовта бил съставен акт.

Не след дълго било изготвено и наказателното постановление. В него обаче било записано друго нарушение и друг член, по който била наказана жената. Тя била глобена с 50 лева за предлагане на секс услугите.  

Постановлението веднага било атакувано в съда от жената. Тя депозирала жалба до Районен съд за отмяна на глобата. В молбата било записано, че тя е наказана неправомерно и по незаконообразен начин. Посочено било именно тези несъответствия между акта и последващото наказателно постановление.

С мотивите на жената се съгласили и магистратите. Действително заради тези грешки се е ограничило правото на защита на жената. Така тя се отърва от санкция за практикуването на древната професия по пътя.

Това не е първи случай на отменена глоба спрямо проститутка, „работеща” на Пазарджишко шосе. В края на годината TrafficNews ви запозна с два случая, при които поради недоказване на деянието, жрици се отървават масово от санкции.

Те били хванати да предлагат секс услуги на Пазарджишко шосе в района на 9-ти километър. Труженичките са били санкционирани съответно с 50 и със 100 лева. Глобите им обаче били отменени от Районния съд под тепетата. 

И двете са били многократно предупреждавани от полицейските служители.