Вече шест месеца няма и следа от ключовия свидетел по делото срещу еск зам.-шефа на Трето районно в Пловдив Стоян Павлов - Димитър Рангелов. Припомняме, че срещу Павлов са повдигнати две обвинения, за подпомагане на имотна облага, извършена чрез престъпление, и за набавяне на имотна облага в качеството му на длъжностно лице. Престъплението е извършено на 4.10.2017 г, а според прокуратурата Павлов е взел 300 лв. от общо 1300 по схема на ало-ало измамници.

Рангелов е обявен за общонационално издирване, след като при две заседания в Окръжен съд – Пловдив не се явява. Пълномощникът му – адвокат Здравков е депозирал молба, клиентът му да бъде призован на адрес в старазагорско село. По негова информация лицето пребивава към този момент там.

Униформени ще посетят адреса и ако Рангелов бъде установен там, ще бъде принудително доведен в съдебна зала.

Поради липсата на свидетеля и нови искания от страна на Красимир Елдъров и прокурорът по делото Борис Мендев, заседанието бе отложено за началото на юни месец.

Именно Рангелов е свързващото звено в целия казус: Приятел на Рангелов - Калин Димитров е тръгнал да продава колата си; По съвет на Рангелов, Димитров се съгласил да вземе пари и документи от Пловдив и да ги закара на човек от Русе – заявил себе си като купувач на автомобила; Рангелов поел комуникацията с контрагента; Рангелов се познавал със Стоян Павлов; Рангелов обсъдил случая с Павлов; Рангелов, заедно с Димитров, бил изпратен от купувача на адреса, за да вземе парите и фактурите от жена, която дължала средствата на русенеца; Рангелов взел изоставената чанта с парите; Рангелов искал съвети от Павлов какво да прави; Рангелов сложил 300 лева в кутия цигари, която дал на Калин да подаде на Павлов пред сградата на Трето РУ. Всички тези данни се базиран на думите на Калин Димитров и в общи линии на разпитите на Рангелов и Димитров в досъдебна фаза. Това, което всъщност уличават Павлов, са събрани след задържането на двамата измамници.

Ключовият свидетел по делото за подкуп срещу Павлов е изчезнал от лицето на земятаМъжът е свързващото звено между ало-ало измамниците и полицията