Районна прокуратура – Асеновград внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишния младеж от Долни Воден Джем Кадир за причиняване с мотоциклет на средна телесна повреда на пешеходка. Същата мярка бе поискана и спрямо собственика на мотора, който му го е предоставил. Инцидентът стана на 22 май.

Според прокуратурата 17-годишният е взел мотоциклета „Хонда“ от свой познат и е нарушил правилата за движение по пътищата, при което по непредпазливост е причинил средна телесна повреда - фрактура на дясна подбедрица, довело до трайно затруднение на движението на 40-годишна жена. Избягал е от местопроизшествието и е управлявал моторно превозно средство, без да има необходимата правоспособност.

Лицето, предоставило мотоиклета - С.С., е привлечено като обвиняем и за това, че на 22 май 2020 г. в Асеновград е предал по телефон на единен европейски номер за спешни повиквания 112 неверно повикване за противозаконно отнето моторно превозно средство – мотоциклет „Хонда“.

17- годишен рецидивист без книжка прегази жена в Асеновград и избягаПрокуратурата повдига обвинения на водача и собственика на мотора, с който е извършена катастрофата

Бащата на 17-годишния Джем: Моля се блъснатата жена да оздравее, но синът ми не е рецидивистЕдно дете не може да се възпитава дистанционно, казва европейският шампион по щанги Метин Кадир пред TrafficNews