Сярна киселина е течността, с която маскираният мъж е залял известната гледачка Тони в ЖР „Тракия”. Това съобщи на брифинг районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

екат активни действия от страна на МВР за разкриването на извършителя. В близките дни ще има официално съобщение от ръководството на  полицията и прокуратурата", съобщи той.

Той коментира, че на пострадалата е извършена медицинска манипулация и предстои период на възстановяване, който вероятно няма да е кратък. Към момента състоянието й е добро, добави още прокурорът.

„Това е първият такъв случай от доста години насам в България. На този етап друга информация не може да бъде изнесена” завърши Петър Петров.

Гледачката на карти Таро Тони е жената, залята с киселина в ТракияНа мястото на инцидента е директорът на полицията Васил Костадинов и криминалисти

Както TrafficNews.bg съобщи по-рано, известната гледачка Тони е била залята с киселина в апартамента й, намиращ се в ЖР "Тракия". Около 13 часа, мъж с маска и ръкавици е влязъл в жилището на 52-годишната пловдивчанка и я е напръскал с изгарящата течност. Инцидентът е станал в комплекс "Оазис" на ул. „Григор Божиков” № 6. По информация на медията ни 52-годишната жена е била трудноподвижна и за нея се е грижил друг човек. По тази причина входната врата на апартамента често е стояла отключена и това е улеснило проникването на нападателя.

Тони е една от търсените гледачки на карти Таро в Пловдив. Тя приемала доста клиенти в жилището си. Според хора от квартала тарифата й варирала между 50 и 100 лева. По стените на жилището й имало доста икони. 

Към този момент мотивите за нападението все още не са ясни, но вероятно са свързани с дейността, която врачката е развивала. Възможно е нападателят да е недоволен клиент, или съпруг на жена, която е прибягнала до услугите на гадателката. 

Залятата с киселина жена в Пловдив с изгаряния по лицето и крака, предстои ѝ операцияИзвестната гледачка е в стабилно състояние, контактна е