Хванаха двама с наркотици в Пловдив. Вчера около 13.20 ч., на ул. „Перущица“ в Пловдив, полицаи установили, че 31-годишна жена пренася над 23 грама марихуана. Същата вечер, около 21.15 ч., в квартал „Столипиново“  униформени иззели от 34-годишен криминално проявен мъж две пакетчета с хероин и три таблетки с лекарство от групата на бензодиазепините. С полицейски заповеди двамата извършители са задържани за срок до 24 часа.

Дни по-рано в ареста попаднал друг 34-годишен пловдивчанин, в чието жилище разследващите открили две канабисови растения, достигнали височина до 2 метра. Последвалата експертна справка показала, че теглото на листната маса марихуана е над 184 грама. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Пловдив. Извършителят е привлечен към наказателна отговорност, взета му е мярка за неотклонение „подписка“.   

Междувременно младеж, седнал пиян зад волана, бе задържан в ранните минути на днешния ден в Пловдив. Около 2.30 ч., на Асеновградско шосе, патрул  спрял за проверка лек автомобил „Мерцедес“. Униформените се усъмнили в поведението на 19-годишния водач от Раковски и последвал  тест с дрегер, който отчел над 1,7 промила алкохол в кръвта му.

 Към 7 часа вчера, в Асеновград, да управлява лек автомобил „Фолксваген“ с 1,96 промила бил заловен 54-годишен жител на Конуш. Същата вечер, около 22.30 ч., служителите на реда в Стамболийски установили, че 36-годишен водач на лек автомобил „Мазда“ е под въздействие на наркотични вещества. По случаите са образувани бързи производства.