„Съжалявам, това е едно недоразумение. Разочарована съм, че никой не ме подкрепи. Напускам професията и ставам кинезитерапевт”, заяви учителката Тонка Драгиева, която получи условна присъда заради шофиране в нетрезво състояние.

Учителката от Хисаря подписа споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. Наказанието за това, че е седнала с 1,85 промила зад волна е 1 година условно с 3  години изпитателен срок. Също така 200 лв. глоба и една година без право да шофира.

Освен че е шофирала  пила, 44-годишната учителка е била  с изтекла шофьорска книжка от лятото Тя е празнувала до 4:00 часа сутринта вино, а след това е спала два часа и е отишла на работа.

„Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Видях каква е пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация”, каза тя пред Нова ТВ.

„Има и друг проблем. За около година и половина свалих около 40 килограма, тъй като има проблеми. Попитаха ме дали съм яла и спала. Казах им, че не съм”, посочи още тя.

„Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения”, категорична бе Драгиева.

Пияната учителка от Хисаря се разбра с прокуратурата за условна присъдаТонка Драгиева пила до 4:00 часа, спала два часа и тръгнала за работа