Жена е била задържана по време на протестите снощи в столицата. Тя не е изпълнила полицейско разпореждане и е проявила вербална агресия към протестиращите от палатковия лагер, разположен пред Президенството. Жената е била под въздействие на алкохол, съобщиха по време на брифинг от СДВР. Тя е задържана в ранните часове на денонощието. 

Протестиращите са проявили агресия и към екипа на една от медиите, стана ясно по време на брифинга. Наложила се намесата на полицаи, които извели репортерите на безопасно място. 

Не са констатирани други груби нарушения на обществения ред. За поредна вечер в Столична община не е постъпило уведомление за протестите. 

"Постоянно разговаряме с тези хора, мъчим се да ги убедим, че трябва да осигурим безопасното преминаване на хората през кръстовищата, които са блокирани. За момента няма резултат. Не се е променила бройката на палатките и шатрите, нито броят на нощуващите", съобщават от столичната дирекция. Тази нощ на Орлов мост са пренощували около 25-30 души, пред Софийския университет - 20, а пред сградата на Министерски съвет - шестима. 

От СДВР информираха, че се извършва и проверка за сигналите за полицейско насилия преди няколко дни. Хората, които са се оплакали от тормоз обаче, не са подали жалби. Към момента се преглеждат записите от видеокамери, като не са констатирани случаи на превишаване на правомощията на униформените.