Психиатърът Инна Бончева, арестувана за източване на Здравната каса, остава в ареста. Това решиха Окръжните магистрати, като потвърдиха решението на колегите си от първоинстанционния съд. 

Както TrafficNews съобщи, психиатърът Инна Бончева е задържана при операцията на Икономическа полиция и ДАНС  във връзка с разкрита схема за източване на половин милион от Здравната каса. Лекарката изготвяла комплекти фалшиви документи, с които здрави пациенти са  получавали изключително скъпи лекарства за лечение на параноидна шизофрения.  Тези лекарства се изплащат от Здравната каса. Чрез посредници лекарят е получавал ампулите от аптеките, а след това ги продавал на черно.

Схемата е стартирала през януари 2017 година. До този момент са разпитани  80 свидетели, иззети веществени доказателства , ампули, компютърни конфигурации. Според събраните доказателства 52 лица, които според документите са били уж нуждаещи, са получавали тези лекарства.  

Днес магистратите ще решат окончателно съдбата на обвиняемата. Ако не уважат молбата й, тя ще прекара времето до фактическия старт на процеса в ареста.

Психиатърът Инна Бончева е арестувана за схемата с източването на Здравната касаДокторката е в Черния списък на лекарите заради арогантно поведение

Д-р Инна Бончева в съда: Това е абсурдно, всички обвинения са необоснованиСпоред прокурор Илиев са налице всички предпоставки за взимането на най-тежката мярка за неотклонение