Уволниха дисциплинарно главния надзирател от пловдивския затвор

Светлозар Андонов, заемащ длъжността командир, все още е в болничен

Район „Западен“, Пловдив 28.01.2019 23:00 8004 2
Уволниха дисциплинарно главния надзирател от пловдивския затвор

Главният надзирател на пловдивския затвор – Тодор Илиев вече е с връчена заповед за дисциплинарно уволнение. Заповедта , подписана от министъра на правосъдието Цецка Цачева, е пристигнала в петък, а днес му е била връчена,  научи TrafficNews.bg. В същото време колегата му, Светлозар Андонов, заемащ длъжността командир, все още е в болничен. Спрямо него проверката е стопирана, поради влошеното му  здравословно състояние.

Срещу двамата започна проверка, след като бе разбит канал за внос на забранени вещи и вещества в пределите на затвора. Припомняме, че през ноември жена от ромски произход е донесла на свой близък багаж, който бил приет от дежурните, въпреки, че приемът на багаж в делничен ден е забранен. Чантата, била приета със съгласието на командира Светлозар Андонов. Сигнал за нарушението бил изпратен до временно изпълняващия длъжността началник на затвора Запрян Илиев, който веднага разпоредил вътрешна проверка. В чантата били намерени телефон, зарядно и домашно приготвена храна. За всяко едно от тези неща има забрана да бъде внасяно зад решетките. 

Багажът е бил предназначен за затворник с прякор Лъки. 

Пресякоха канал за внос на забранени вещи с участието на надзиратели в затвора в ПловдивЗапочнала е дисциплинарна проверка срещу служителите

Преди две седмици зад вратите на затвора се проведе поредната акция срещу забранените вещи и вещества. Припомняме, че в стая номер осем нахълтали надзиратели, а след щателен обиск открили няколко телефона, хероин на дози и банкноти по 20 и 50 лева.

 

Тараш в пловдивския затвор! Спипаха небезизвестни дилъри с телефони, хероин и париТе въртели успешно търговията със забранени субстанции повече от половин година

 
Изпрати новина