Окончателно освободиха арестувания за източените 100 бона от сметката на пловдивски бизнесмен

Спрямо него е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция"

Пловдив 09.11.2021 13:09 2555 0
Окончателно освободиха арестувания за източените 100 бона от сметката на пловдивски бизнесмен

Мъжът, арестуван за източването на банковата сметка на пловдивската фирма "Тракийски хляб" , окончателно бе освободен от ареста. Спрямо него е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция". Това реши преди минути Апелативен съд. 

Първоначално Стоян Янев беше задържан за източване на пари от чужда банкова сметка, а след това освободен от първоинстанционния съд, без да му бъде взета мярка за неотклонение. 

Припомняме че, на 26 октомври управителят на фирмата е установил, че от сметката му без негово съгласие са преведи 100 000 лева в 4 други сметки. Един  от преводите е към Германия, два са наредени към сметка на фирма в Шумен, а третата е към лична сметка на самия бизнесмен. 

Днес магистратите му наложиха мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 6000 лева. 

Апелативните магистрати намират, че от обясненията на другите двама обвиняеми по същото дело и показанията на един от разпитаните свидетели, може да се направи извод за наличие на обосновано подозрение за съпричастност на Янев към деянието, в които е обвинен. Макар и в начален етап на разследване, към настоящия момент, са налице и данни за  конспиративност в действията на обвиняемите. Предвид чистото съдебно минало на С.Я., поради настъпила реабилитация, и с оглед събраните до момента доказателства, съдът прецени, че целите на мярката за неотклонение могат да бъдат изпълнени и с „парична гаранция“ в размер на 6 000 лв.

Срещу Янев е повдигнато обвинение за това, че на 26.10.2021 г. при условията на продължавано престъпление, в съучастие с две лица, е използвал данни от платежен инструмент, чрез извършване на 4 броя платежни нареждания, без съгласието на титуляра.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Другите двама съучастници са били осводободени срещу 5 000 лева гаранция. 

Хакери източиха 100 хиляди лева от сметката на пловдивски бизнесмен, заловиха ги

 

 

 

Изпрати новина