Трима мъже са задържани , след като са източили банковата сметка на пловдивски бизнесмен, съобщи днес зам. окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов. На 26 октомври управителят на фирмата е установил, че от сметката му без негово съгласие са преведи 100 000 лева в 4 други сметки. Един  от преводите е към Германия, два са наредени към сметка на фирма в Шумен, а третата е към лична сметка на самия бизнесмен. 

В рамките на два дни Икономическа полиция в сътрудничество с полицията в Шумен и Варна, е разкрила извършителите и организаторът , който е от Варна.  Повдигнати са обвинения на трима души по чл. 249 от НК, който предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода. 

Двама от съучастниците вече имат наложени мерки за неотклонение, като единият е пуснат под гаранция, а предстои днес следобед съдът да реши дали организаторът да остане зад решетките.

Извършени са обиски в жилищата на тримата и там е открита част от открадната сума, заяви наблюдаващият прокурор  Владимир Вълев. 

По първоначални данни крадците са успели да хакнат интернет банкирането на бизнесмена и така са проникнали във фирмената му сметка.