Окончателно Апелативен съд Пловдив остави в ареста пловдивчаните Ангел Гунчев/42/ и Георги Тодоров /49/, арестувани при разкриването на модерна нарколаборатория в Северна промишлена зона зад института по Рибарство и аквакултури. Апелативните магистрати потвърдиха решението, което Окръжния съд взе преди няколко дни.

Адвокатите на двамата обвиняеми оспориха днес пред съда авторството на деянията и пледираха за промяна на мярката за отклонение на всеки един от задържаните с по-лека.

 Апелативният съд обаче прецени, че определението е законосъобразно и обосновано, тъй като по делото има достатъчно доказателства, за да се обоснове съпричастност  на двамата към двете престъпления, в които са обвинени.  Каса се за умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода, съответно от 2 до 5 години и от 2 до 8 години, както и глоба. 

Според магистратите няма опасност обвиняемите да се укрият при по-лека мярка за неотклонение, но има опасност да извършат престъпление.

Припомняме, че от държавното обвинение съобщиха, че двамата в съучастие без надлежно разрешително, са отглеждали 852 броя  растения  марихуана, както  и са произвели и държали с цел разпространение близо 2 кг марихуана.  Дейността е извършвана в специално оборудвани стопански постройки в района на бивша басейнова база.

Както медията ни съобщи полицаите се натъкнали на лабораторията след като неделя сутринта е избухнал пожар в постройка, който е бил забелязан от охраната на обекта. Веднага е бил уведомен собственикът Гунчев, но той заявил, че ще загаси пожара сам и не е нужно да бъде викана пожарна.

Откритата нарколаборатория в Пловдив- свръх оборудвана, собственост на бизнес фамилия ГунчевиЗадържан е наследникът Ангел Гунчев

 

Малко след това обаче огънят се е разпространил в съседно хале и са били повикани огнеборци. Пристигналият екип видял, че има инсталация за производство на марихуана и незабавно била викната полиция. След като пристигнали, криминалистите се натъкнали на свръх оборудвана лаборатория, обособена със специални лампи и термометри  за отглеждане на растенията.

В една от сградите било намерено голямо количество суха листна маса, която е била продукция. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.