Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста Тошо Куката, Чеченеца и Емили. Съдия Елена Захова напълно потвърди решението на Районен съд - Пловдив, като според магистратите ако тримата бъдат пуснати с по-лека мярка могат да извършат друго престъпление, а Емили да се укрие защото няма постоянен адрес. Това решение е окончателно и не подлежи на обажалване и така обвиняемите ще изчакат старта на съдебния процес зад решетките.

Припомняме, че тримата инфлуенсъри - Петко Атанасов - Чеченеца, Даниел Йорданов - Тротинетката и Тодор Огнянов - Куката попаднаха в ареста, заради гавра с момче със специфични потребности, развеждайки го на повод като "куче" на последния етаж в мол "Пловдив". Те му дават команди "лай", "донеси" и очакват от него релевантно поведение. Случката, която е заснета на видео, предизвика бурна реакция в обществото и последваха мерки от страна на властите. 

Днес Окръжна прокуратура поиска от съда да потвърди мерките за неотклонение на Петко Атанасов - Чеченеца, Тодор Огнянов - Куката и Даниел Йорданов - Емили Тротинетката, като представи  доказателства от днешния разпит на пострадалото лице. От него става ясно, че действията на тримата обвиняеми са системно повтаряни единствено с цел скандализиране на обществото. 

Според държавното обвинение, при разпита на Тошо Куката, той е заявил, че клипът е заснет по инициатива на Емили. Сценарият е бил младежът да се държи като роб, а Емили  да  бъде в ролята на строга господарка. Прокурорът изрази мнение, че няма нищо по-унизително от това човек да е в ролята на роб за някого.

Обвиняемите продължиха да си прехвърлят вината за въпросния клип, а Емили не спря да рони сълзи в съдебната зала.

“Аз им казах, че на такива излагации няма да присъствам. Казах това да не се прави в никакъв случай и, че е гавра с личността”, разказал в разпита пред разследващите Куката. В обясненията си пред полицията Емили е заявила, че е дошла в Пловдив, за да бъде направено скандално клипче по инициатива на Тошо Куката.

 “Аз се съгласих след молбите на Тошо Куката. Не знаех, че това ще е с цел оскверняване на личността на лицето,” разказала още Емили.  

Прокурорът поиска да бъдат потвърдени най-тежките мерки за неотклонение спрямо тримата инфлуенсъри. Разпитани са 19 свидетели и според тях грубо са нарушили обществения ред.

Според служебния адвокат на Емили, тя била с "психическа недостатъчност", макар че такъв термин няма. Адвокатката вероятно има предвид някакво психическо разстройство, но какво точно не стана ясно. 

Ние не сме лоши хора. Ние си правим шоу между нас. Това си е забавление и момчето беше напълно съгласно с това. Да кажем, че и аз мога да бъда куче”, заяви Чеченеца в последните си дума пред съда. 

Според адвокатът на Тошо Куката - Георги Куртянски такава мярка за неотклонение не съответства на обвинението. Той смята, че “задържане под стража” се взима спрямо хора, които са извършили тежко престъпление. “За мен това е сбъркана конфигурация и неточно обвинение”, добави още той.

В последните си думи към съда Емили сподели, че е искала да се самоубие като се обеси на чаршаф, но той се е отвързал и тя е паднала. Но съвсем не е спряла с опитите. Тротинетката добави още , че се е опитала да си пререже вените по време на разходка в двора на ареста, но един от надизрателите я е спрял.

Припомняме, че по-рано днес тримата обвиняеми бяха доведени в съдебната зала с белезници. Най-разстроен бе Даниел Йорданов - Емили, който едва слезе по стълбите и не спря да плаче и да се моли да го върнат вкъщи.

Адвокатът на Чеченеца показа клип, на който той се забавлява с момчето "куче"Емили Тротинетката моли през сълзи да я върнат вкъщи

Куката, Тротинетката и Чеченеца остават зад решеткитеВ съдебната зала Тодор Огнянов лансира нова версия относно случая

До 5 години затвор за Куката, Чеченеца и Емили за гаврата в молаПосредникът им манипулирал жертвата, обещали на младежа да го направят известен