След акцията на антимафиотите от ГД БОП в офисите на компанията DC Corporation , абонатите на кабеларката останаха без телевизия. Днес сутринта столични полицаи влязоха в офисите на кабеларката, която се намира в бизнесцентър "Хебър" на бул. "Марица". 

По данни на TrafficNews действията на антимафиотите са по дело на Районна прокуратура - Пловдив. То е образувано по множество сигнали от различни телевизии, на които компанията, която предоставя телевизонни и интернет услуги,  не е плащала с години права. Големи телевизии са сизирали прокуратурата за нелоялните практики и в Пловдив, където е регистрирана компанията, е започнало разследване. По заповед на наблюдаващия прокурор, са разпоредени следствени действия. 

Компанията DC Corporation е наследник на кабеларка "Цифрова кабелна корпорация“ (DCC). Повече от 10 години бившите събственици на компанията Иван Гологанов и Красимир Кирев воюваха за дялове от компанията. Войната включваше не само десетки дела в съда, но и истински военни действия - рязане на кабели, саботажи, оставяне на хиляди абонати без телевизия и интернет, палежи. 

След смъртта на Красимир Кирев преди две години, собственик на DCC е Иван Гологанов. 

Компанията е в постоянна битка както с други провайдъри, така и с телевизиите, на които не е плащала права за излъчване. "Булсатком" водят дела срещу кабеларката заради отрязани кабели и прекъснати комуникации. повече от 3 години не плащал на големите телевизионни канали, въпреки че те присъстват в пакетите, които продава на клиентите си. Според запознати голяма част от кабелната мрежа на корпорацията е незаконна и е прокарана без необходимите разрешителни от общината. 

На този етап не е ясно кога услугата ще бъде възстановена. 

 

Акцията на столичните антимафиоти - в офисите на местна кабеларкаОператорът не е плащал с години права за разпространение на телевизионни канали