Делото срещу арменецът Сергей Харутюнян, който бе арестуван за стрелба по пловдивчанина Атанас Карастойков, бе отложено за първите дни на март. Причината – подсъдимият е болен. Каква е диагнозата обаче не е ясно, тъй като представеният документ от медика към затвора е неразчитаем за съдебния състав.

По думите на конвоя, Харутюнян бил с висока температура.

Делото бе насрочено за две последователни дати – днес и на 13 януари. Поради отлагането на днешното заседание, защитникът на Сергей направи искане за отлагане на делото и за дата 13-ти. Причината е, че по този начин ще се обърка реда на разпитите на свидетели, а той и клиентът му държат последователността да бъде както е записана в протокола от разпоредителното заседание.

Припомняме, че срещу Сергей Харутюнян са повдигнати две обвинения – опит за убийство и държане на пистолет и боеприпаси без разрешение. На предишното заседание той поиска делото да се гледа по общия ред с разпита на всички свидетели. В същото време пострадалият  Атанас Карастойков предяви частен иск срещу арменеца в размер на 50 хиляди лева. 

Арменецът, стрелял по портиер на нощен клуб в Пловдив, не разбирал в какво е обвинен! Иска връщане на делото в прокуратуратаПострадалият поиска 50 бона обезщетение от Харутюнян

Припомняме, че в началото на април 2018 година Артур и негови сънародници се опитали да влязат пияни в голям нощен клуб в центъра, като паркирали джипа си буквално пред вратите на заведението. Охраната на клуба обаче отказала да ги допусне и те влезли в стълкновение с охранителите. При сблъсъка е била счупена челюстта на Артур. В последствие арменците са отправяли заплахи и предупреждения към управата на клуба и собствениците на охранителната фирма.

Освен това са поискали и 40 хиляди евро за поруганата си чест. Изнудването не минало и затова очевидно арменците преминали към физическа саморазправа.

Арменецът, стрелял по портиер на нощен клуб в Пловдив, официално се сдоби с обвинениеСергей Харутюнян ще отговаря за опит за убийство и държане на пистолет без разрешително

Снимка: Архив