Близнаците от Цалапица, обвинени, че са съучастници в убийството на Димитър Малинов, са крили убиеца Рангел в дома им в продължение на четири дни. Това твърди немското издание "Билд", пише 24 часа.

Тялото на Димитър бе открито в Цалапица на 27 юли след няколкодневно издирване. Трупът бе заровен, а след това покрит с отпадъци от сметището. Стана ясно, че близнаците Борислав и Валентин Динкови от селото са помогнали на Рангел Бизюрев, за да зарови тялото на убития Димитър Малинов.

"Рангел устрои засада на сина ми и помоли близнаците да го вземат - да го отведат на уединено място. Как е възможно един убиец да изчезне незабелязано, а други двама да не са осъдени?", казала майката на Димитър - Атанаска, в телефонен разговор с немската медия.

Тя обяснява, че синът ѝ е познавал заподозрения, но не е бил приятел с него. "Твърди се, че са спорили за някакъв заем", обяснява жената. 

Към момета близнаците са в ареста, а българската прокуратура заяви, че те само са помогнали за прикриването на случая и не са участвали в убийството, пише още "Билд". 

Все още няма информация Бизюрев да открит. Той е с издадена Европейска заповед за арест, изпратена до компетентните власти в Германия. Според  информация на полицията той е напуснал България на 24 юли, от летище София с предварително платен билет. 

От Федералната криминална служба са отговорили на "Билд", че не могат да коментират текущи разследвания, включително и такива на чуждестранни органи.

Посрещнаха близнаците от Цалапица с викове "Убийци!"Съдът решава дали да останат в ареста, протестиращи заплашват със саморазправа

Показаха мястото, където е бил заровен убитият Димитър от ЦалапицаТой бе затрупан със стоителни отпадъци

30-годишният Рангел е издирваният за убийството на Димитър Малинов в ЦалапицаМъжът е напуснал България с предварително платен билет