"Убийци!" С тези думи семейството и приятелите на убития Димитър Малинов посрещнаха в съда близнаците Валентин и Борислав Динкови. Те бяха доведени с белезници в Районен съд, където съдебен състав ще реши дали да ги остави зад решетките. Майката на убитото момче избухна в сълзи, щом видя съучастниците на убиеца на детето си. 

"Ако ги пуснат, ние ще ги чакаме отвън", заканиха се преди минути жители на Цалапица, които организираха поредния протест пред Съдебната палата. 

Близнаците са с обвинение за лично укривателство, като според държавното обвинение са помогнали на Рангел Бизюрев да заровят трупа на убитото момче. Техен адвокат е Светлана Званчева, прокурор по делото е Димитър Костов. 

Според прокуратурата Борислав осигурил транспортирането на тялото на Димитър с кола, а Валентин донесъл кирка и лопата, за да бъде изкопана дупка и да го заровят. След това нахвърляли отгоре строителни отпадъци от близкото сметище.

Наблюдаващият прокурор направи доказателствено искане, което се изразяваше във видеотехническа експертиза и разпит на свидетел. Съдът прие доказателствата от държавното обвинение и остави 30 минути на адвоката да се запознае с материалите по делото.

"Докога ще има всеки ден убийства? Ако бяха умъртвили политик, веднага щяха да открият извършителя", гневни са хората от Цалапица. Те настояват затвор за близнаците и доживотна присъда за убиеца, който още не е заловен.

Сред протестиращите пред съда е и 78-годишната баба Стоянка. Тя не е от Цалапица, но е дошла в знак на съпричастност.

Близки на убития Митко пред съда в Пловдив: Доживотен затвор за близнаците от Цалапица!Предстои разглеждането на мярката за неотклонение на двете 19-годишни момчета

Колата, с която е похитен Димитър от Цалапица, е на бащата на близнацитеЗасилено полицейско присъствие в населеното място е имало през цялата нощ