32-годишната майка и 5-годишното момченце, което бяха открити мъртви във вила край Панагюрище не са убити. По телата им няма данни за насилие, сочат аутопсията на телата, която приключи в късния следобед в понеделник.

Телата са открити от вуйчото на детето. Той е подал сигнал в полицията, след като открил телата. Той се качил на вилата, защото майката не отговаряла на обажданията. Всички са от Панагюрище.
„Изключително неприятен случай, незабавно на мястото са изпратени всички екипи на Районно управление, заедно с експерти криминалисти, разследващи полицаи и съдебен лекар, в негово присъствие има извършен оглед, като държа да отбележа, че видими следи от насилие по труповете както на жената, така и на детето не са открити.”, съобщи за TrafficNews.bg говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.
Телата са иззети за аутопсия в съдебна медицина – Пазарджик. По случая е образувано досъдебно производство.
„Естествено при всеки един случай се работи по много и по различни версии, но водещите при колегите, имайки предвид обстановката, ситуацията, резултатите от първичният оглед е, че при всяка вероятност става дума за отравяне или натрявяне с нещо. Какво е това нещо, ще стане ясно в направените изследвания, които предстоят да бъдат направени в Националния институт по криминалистика и криминология на МВР”, съобщи още Стоянов.
Всички действия се извършват под наблюдение на криминолог.

Майката и детето са от български произход. Роднините са потресени от случилото се. Няма данни дали в семейството е имало финансови проблеми или такива от друго естество, за да се говори, че става въпрос за двойно самоубийство. Крайната дума имат разследващите.

TrafficNews.bg