Младежът, блъснал и убил зам.-директорка на пловдивско училище, ще се признае за виновен

Делото срещу него ще се гледа по една от съкратените процедури и наказание му ще бъде намалено с 1/3

15.09.2024 20:30 12206 0
Младежът, блъснал и убил зам.-директорка на пловдивско училище, ще се признае за виновен

Веселин Тачев, който след инцидент на пътя причини смъртта на заместник директорката на пловдивското СУ „Цар Симеон Велики“ Милена Петрова, ще се признае за виновен и делото срещу него ще приключи по реда на съкратеното съдебно следствие, научи TrafficNews. Според закона при този развой на процеса няма да се събират доказателства, а определеното от магистратите наказание ще бъде намалено с една трета. Делото е насрочено за разглеждане в понеделник сутринта в Окръжен съд – Пловдив.

На 12 януари миналата година 18-годишният тогава Веселин Тачев, със стаж зад волана едва 3 месеца, блъсна пресичаща 52-годишна пловдивчанка на пешеходна пътека под моста на Герджика на бул. „Марица-юг“. В последствие стана ясно, че жената е Милена Петрова - заместник директорка на пловдивското СУ „Цар Симеон Велики“.

Младият шофьор, блъснал зам.-директорка на училище, не е гледал пътя. Карал с малко над 50км./ч20-годишният Веселин Тачев ще признае вина пред съда, след поправка на обвинителния акт

Тя беше откарана в УМБАЛ "Св. Георги" в много тежко състояние - множество счупвания и политравми, като бе и в кома. Последва акция по кръводаряване, в която се включиха десетки хора. Макар че лекарите се бориха близо седмица за живота ѝ, зам.-директорката издъхна на 20 януари миналата година. 

Единственото, което от полицията изнесоха тогава като информация, бе че пробите на шофьора за алкохол и наркотици са отрицателни. 

Почти година и половина по-късно, делото влезе в съда, но разпоредителното заседание пропадна. Според обвинителния акт обвинението срещу Тачев е за причиняване на смърт по непредпазливост, в следствие на нарушаване Закона за движение по пътищата. Още в първото заседание младият шофьор и адвокатът му Константин Давчев изразиха желание делото да протече по съкратената процедура – с признаване на всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. Съдия Весела Евстатиева обаче откри фактическа грешка от страна на обвинението – разминаване между изписването на рождената дата на Тачев с думи и цифри. Макар и минимална, грешката се оказа спънка за приключване на делото и обвинителния акт трябваше да бъде преработен.

В седмицата на баловете: Съдят младия шофьор, блъснал зам.-директорката на СУ „Цар Симеон Велики"

Почина зам.-директорката, блъсната на пешеходна пътека в Пловдив

Жената блъсната на пешеходна пътека е зам.-директорка в пловдивско училище, състоянието и е критично

Месец след смъртоносния удар на зам.-директорката в Пловдив: Ясна е самоличността на шофьора, но обвинение няма

 
Изпрати новина