Митко Михайлов, арестуван за убийството на бебето на приятелката си в Асеновград, отново застана пред Окръжен съд. Заседанието днес започна с три очни ставки.

Заради противоположните показания на Митко и майката на починалото детенце – Малинка, председателят на състава разпореди провеждането на очна ставка между бившите съпрузи.

Припомняме, че тялото на детенцето бе откарано в спешното отделение на местната болница на 9 март. Медиците в болницата само са установили смъртта му. Детето е лежало седмица преди убийството в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно, като е прибрано от родителите му без да бъде изписано.

Михайлов нанесъл побой на момчето, като го удрял с шамари по лицето и с юмруци по тялото. Той хвърлял детето на леглото няколко пъти и то се ударило в облегалката на спалнята, паднало и на земята. 24-годишният асеновградчанин решил да нанесе побой на  детето, защото то постоянно плачело и не се отделяло от майка си.

Майката станала свидетел на деянието му и за да не го издаде, мъжът я заплашил, че ще я убие, като насочил нож към гърлото и.

Медицинската експертиза е установила, че причината е тежка гръдна и коремна травма, довела до дихателна недостатъчност и остра кръвозагуба. 

Митко, обвинен за убийството на 3-годишния Ангел: Прикривах Малинка, тя преби дететоПред съда Митко заяви, че много е обичал Малинка и детето 

За пореден път пред магистратите, Малинка заяви, че Михайлов е биел системно Ангел.

„Митко не се разбираше в Ангелчо, даже понякога го удряше и щипеше. Един ден моето дете беше навън с тези на Митко, играеха си. В един момент Ангел дойде и каза, че Митко го е бил много. На 9-ти март Митко удари Ангел, би го по цялото тяло. Два пъти го хвана и го тръшна на спалнята. Той уби детето ми”, каза Малинка.

От своя страна обаче, Михайлов не се съгласи с думите на бившата си. Той нарече 90% от думите й лъже. Интересно бе обаче, че за разлика от предишно съдебно заседание, днес Митко не отрече да е хвърлял 3-годишното момченце.

„Малинка наби Ангел, защото детето плачеше. Не знам защо аз се изнервих, нямам обяснение, но може би защото момчето плачеше и викаше. Хванах детето и го тръшнах на спалнята. После то започна да повръща, аз му правих сърдечен масаж. Поливах го с кола. Не съм заплашвал Малинка, не съм звяр. Аз не знам как да покажа невинността си”, заяви Митко. Той бе категоричен, че той никога не е заплашвал Малинка с нож, както и в последствие да не признава пред родителите си.

„Вярно е, че съм хвърлял детето, но съм невинен”, допълни Митко.

В очна ставка бяха поставени майката на Михайлов – Милка и Малинка, както и последната с бащата на Митко – Васко.

Спор между бившите вече роднини възникна относно бягството на Малинка от болницата, седмица преди убийството. Според последната, Митко я е накарал да си тръгне с бебето, защото му липсвала.

Не на такова мнение бяха свекърът и свекървата. По думите им, Йорданова сама е напуснала лечебното заведение, без дори да им каже. Нещо повече – те са звънели на лекарите, за да проверят защо е изписан Ангел.

В съдебна зала днес бяха и експертите, изготвили психиатричната и съдебно – медицинската експертизи.

Оказва се, че Ангел е бил системно тормозен, с типични травми за детско насили.

По хълбоците на 3-годишното момченце са били открити стари травми, а ръцете са му били посинени от китките до раменцата. Освен това в областта на торса са документирани още травми, които съответстват на ритници с крак или изключително силни удари с юмрук.

Детенцето е починало от вътрешни наранявания. Почти е нямало орган, който да не е бил разкъсан. От бял дроб до черен дроб. Всички фатални травми се дължали на блъскането и хвърлянето на спалнята. От ударите Ангел е имал и травма на главата, която не е била фатална.  

 Изслушана бе и съдебно психиатричната и психологичната експертиза.

Процесът бе отложен за началото на ноември.