Пет години след като беше обвинен в опит за предумишлено убийство, Михайл Делиславов се изправи пред Темида, за да отговаря за действията си. Сега обвиненията към него са доста по-леки от тогава – причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и притежание на незаконно преработено оръжие и саморъчно доработени патрони за него.

На днешното съдебно заседание в Районен съд-Пловдив ,трябваше да бъдат разпитани свидетелите по делото за враждата между 23- годишния Михаил Дели-Славов и Иван Чирпанлиев. Обвиняемият обаче поиска  заседанието да бъде отложено заради отсъствието на адвоката му, поради здравословни причини. Адвокатът на Дели-Славов ще трябва да представи на следващото заседание медицинско за отсъствието си днес.

Повечето от свидетелите се явиха в заседателната  залата, а един от тях беше фаталната Симона, която е причината за раздора между двамата младежи. Следващия месец при провеждане на делото няма да бъдат призовани свидетели, обяви съдът.

Стрелбата в Кючука - заради фаталната Симона СНИМКА18-годишният Михаил може да прекара бала си в ареста

До инцидента се стигна през пролетта на 2017 година, когато Михайл се скарал с Иван Чирпанлийски. В основата на спора била въпросната Симона. Тогава двамата се уговорили в социалните мрежи къде и кога да се срещнат, за да изгладят конфликта между тях, извикали и свои приятели. Избрали място за "дуела" - дворът на училище „Стоян Михайловски” в Кючук Париж. Тогава Иван отишъл сам и до физическа саморазправа не се стигнало. Младежът се отказал да изяснява отношенията си с Михаил и си тръгнал. В този момент Дели-Славов извадил преработения газов пистолет и по думите на очевидци, произвел няколко изстрела, един от които уцелил слепоочието на Чирпанлийски. Тогава Михайл, който бил още ученик, е задържан и обвинен в опит за предумишлено убийство. Той прекарва няколко месеца в ареста.