Фирмата на Румен Рончев и Миглена Каканашева – Мегз, отърва солена глоба от 10 хиляди лева, наложена от ДАИ-Пловдив. Причината за отмяната на наказанието се оказаха сериозни пропуски от страна на служителите на инспекцията, както при съставянето на акта, така и при връчването му.

Преди година на фирмата „Ню Транс Груп“ бил съставен акт. В началото на януари е била връчена покана на управителя да се яви в ДАИ, за да предостави всички докумнети на фирмата и да му бъде връчен самият акт. По същото време обаче, собственикът  и управител – Румен Рончев, бил в ареста.

Припомняме, че той бе арестуван за застрахователна измама с откраднатия джип – мерцедес GL, собственост на Мегз. През лятото на 2018 година тя обяви „Кубчето” за откраднато. Джипът обаче бил лизингов и е собственост на "Софауто". По време на разследването криминалистите се натъкнали на доста противоречиви и подозрителни факти. Така вместо кражба на кола, се оказало, че разследват застрахователна измама. В нея се оказали замесени Каканашева, любимият й -Рончев и братовчед й.

Край на сагата с Кубчето! Мегз и Рончев - с условни присъдиДвамата влюбени и братовчедът на Каканашева са сключили споразумение с прокуратурата

Докато Румен Рончев бил в ареста, инспектори са посетили седалището на фирмата, за да връчат поканата за явяване в ДАИ. Писмото обаче било прието от Миглена Каканашева. В едноседмичен срок, представител на фирмата е трябвало да се яви в автомобилната инспекция. Това не се случило и инспекторите издали постановлението.

Веднага след излизането си от ареста, Румен Рончев подал жалба за отмяна на санкцията. Той е описал, че тя е незаконна и неправилна, както и че са допуснати редица нарушения при съставянето й.

В крайна сметка се оказало, че действително служителите, съставили акта и наказателното постановление са допуснали грешки.

Една от тях е била, че са връчили поканата за явяване в ДАИ на Мегз. Това е станало на 22.01.2019 година, но тогава Каканашева все още не е била официално вписана като управител и съсобственик във фирма „Ню Транс Груп”.

Следват още нарушения на „Автомобилна администрация“ при написването и връчването на наказателното постановление. Последното е било съставено два дни след уговорената среща и то без присъствието на представител от фирмата. Освен всичко по-горе, в самата покана не са били вписани точно кои документи, трябва да бъдат представени пред инспекторите.

Всички тези грешки накуп са натежали пред съда, който отмени наказанието на фирмата.

В същото време обаче, другата обща фирма на Мегз и Рончев е глобена с 1000 лева. Макар и тази глоба да е била обжалвана в Районен съд, магистратите не са уважили жалбата на Каканашева. Същата, след като е придобила дял в дружеството, не е описала това обстоятелство в ДАИ. Мегз е била длъжна да регистрира себе си като управител пред автомобилната инспекция в рамките на 30 дни. Това така и не било извършено и на фирмата „Розова долина Екс” била наложена санкция в размер на 1000 лева.  

В същото време разследването срещу Миглена Каканашева от пловдивската прокуратура продължава, научи ТrafficNews . Все още срещу дизайнерката се води досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда в следствие на катастрофа.

Прокуратурата пое катастрофата, предизвикана от Мегз, тя се размина с друго тежко обвинениеЕдин от запорите на фирмите на Рончев е вдигнат

Припомняме, че не спряла на знак „Стоп” и отнела предимството на  лек автомобил „Хонда“ в град Раковски. По данни на МВР, 71-годишна жена е била пострадала и настанена в болница за лечение.

Според държавното обвинение Каканашева е предизвикала инцидента, като не е спряла на знак СТОП, отнела е предимството на другата кола и така е последвал сблъсъка. С действията си зад волана Мегз е причинила средна телесна повреда на пътничка в ударената кола. Освен всичко това, по време на произшествието, дизайнерката е изтърпявала административно наказание – лишаване от свидетелство за управление на МПС.

И към този момент дружествените дялове на Румен Рончев в двете фирми „Ню Транс Груп” и „Розова долина Екс” все още са запорирани.  Както TrafficNews  съобщи той е наложен от Про Кредит Банк в края на февруари. Изискуемата сума, заради която дяловите части на транспортния бос е под запор, е близо 16 хиляди лева.

Фалит на Рончев? Мегз: Имахме проблеми, но Румен вече е тук и всичко е наредПред наш репортер Миглена Каканашева отрече да има изпълнителен лист срещу дружествата им